Avkokt Gjevingtorsk

Avkokt Gjevingtorsk

Servings

4

Ingredienser
ca. 1 kg torsk i skiver
½ dl salt per liter vann

Fremgangsmеte
Torsk til koking må være helt fersk. Skivene bær være
omtrent 2 cm tykke for et godt resultat. Litt tykkere nærmere
halen. Vask dem rene for blod. Legg skivene under kaldt
rennende vann en times tid før koking. Da får du hvit, fast
“krølltorsk”.

Kok opp rikelig med vann i en vid kjele/fiskekjele.
Tilsett saltet når vannet koker og rør godt i det. Legg i så mange fiskeskiver du tror går med i første
omgang. La dem koke opp, trekke kjelen til side og la skivene trekke til de er gjennomkokt. (5-6 minutter)

Anrett fisken på varmt fat og server straks.
Kok til annen omgang på samme måten.

Her serveres torsken med rykende persillesmør, gode kokte poteter og gulrøtter. Pepperkvern på bordet.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply