Avkokt hellefisk med varmt rørt smør

Avkokt hellefisk med varmt rørt smør

Servings

4

Ingredienser
1 kg kveite i jevne skiver
(evt. annen stor flyndrefisk, eller torsk)
drøyt ½ kg mandelpoteter eller andre gode poteter
½ dl salt per liter vann

Smør: ¼ kg smør med romtemperatur og 1 dl fløte eller fiskekraft

Fremgangsmеte
Ha fiskeskivene under rennende kaldt vann. Ha godt med saltet vann i fiskekjelen. La det koke opp.

Kok opp fløte eller kraft og rør inn smøret som flak. Visp godt sammen. Blandingen skal ikke koke, men holdes på ca. 80 grader
Nå bør fisken ha fått fast konsistens. Legg skivene i det kokende vannet. La fisken trekke til bena begynner å “løsne”. Fisken anrettes på tøyserviett på varmt fat for å få minst mulig vann på den varme tallerkenen.

Grønt dryss og sitronryttere er fint tilbehør.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite