Baba au ruhm

Baba au ruhm

Servings

8

Ingredienser
(2 randformer à ca. 1 liter)

2 1/2 dl melk
50 g gjær
500 g hvetemel
60 g sukker
1/2 ts salt
5 egg
200 g smør

Til dynking:
100 g sukker
2 1/2 dl vann
4 dl rom

Fremgangsmеte
Rør gjæren ut i lunken melk og rør i 3-4 ss av hvetemelet og en klype sukker. Dekk til og la blandingen hvile ca. 10 minutter. Bland resten av melet med sukker og salt. Lag en fordypning i melet og rør inn sammenvispede egg, mykt smør og gjærblandingen. Rør til deigen er glatt og smidig. La den heve tildekket i ca. 1 time.

Elt deigen og fordel den i to smurte former. Etterhev 20 minutter. Stek nederst i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter eller til kakene er godt hevet og gjennomstekt.

Kok en lake av sukker og vann. Tilsett rom. Hvelv kakene, rengjør formene og legg kakene tilbake i formene. Dynk kakene med den varme sukkerlaken til kakene er helt gjennomtrukket. Hvelv på fat, pynt med bær og server pisket krem til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite