Baba au ruhm

Baba au ruhm

Servings

8

Ingredienser
(2 randformer à ca. 1 liter)

2 1/2 dl melk
50 g gjær
500 g hvetemel
60 g sukker
1/2 ts salt
5 egg
200 g smør

Til dynking:
100 g sukker
2 1/2 dl vann
4 dl rom

Fremgangsmеte
Rør gjæren ut i lunken melk og rør i 3-4 ss av hvetemelet og en klype sukker. Dekk til og la blandingen hvile ca. 10 minutter. Bland resten av melet med sukker og salt. Lag en fordypning i melet og rør inn sammenvispede egg, mykt smør og gjærblandingen. Rør til deigen er glatt og smidig. La den heve tildekket i ca. 1 time.

Elt deigen og fordel den i to smurte former. Etterhev 20 minutter. Stek nederst i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter eller til kakene er godt hevet og gjennomstekt.

Kok en lake av sukker og vann. Tilsett rom. Hvelv kakene, rengjør formene og legg kakene tilbake i formene. Dynk kakene med den varme sukkerlaken til kakene er helt gjennomtrukket. Hvelv på fat, pynt med bær og server pisket krem til.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply