Servings

8

Ingredienser
25 g gjær
5 dl vann
2 ss meierismør, smeltet
2 ss lys sirup
2 ts salt
Ca. 800 g hvetemel
Til koking:
Pr liter vann:
2 ss sukker
Dryss:
Valmue-, sesam- eller solsikkefrø

I stekeovnen: 225 grader C, ca.20 minutter

Fremgangsmеte
Smuldre gjæren i bakebollen og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup og salt.Bland i det meste av melet. La deigen stå til heving i kjøleskapet 10-12 timer. Elt den om og trill ut 12 pølser. Form pølsene til boller.Klem et hull i midten og la bollen henge på pekefingeren “Snurr” fingeren slik at bollen utvider seg rundt fingeren og får fin bagelsfasong. Legg bagelsene på stekeplate og la dem heve ca. 20 minutter. De kan også lages med vanlig varm hev, men da blir de ikke så lette. Kok opp vann og sukker i en rommelig kjele. Legg i et par bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, 3-4 minutter. Legg dem tilbake på stekeplaten og dryss på f eks sesam-,solsikke- eller valmuefrø. Stek dem gylne.Bagels kan også kjøpes ferdige.

Forslag til fyll:

1: Del bagelene og smør dem med kremost eller Snøfrisk. Legg på røkelaks og dill. Legg på bagelstoppen.

2: Del bagelsene, smør dem tynt med lettrømme. Legg på salatblad, roastbiff,sylteagurk og sprøstekt løk. Sennepsaus etter smak. Legg på bageltoppen.

3: Del bagelene og smør dem med kremost. Legg på salatblad, skinke,ost og tomatskiver. Legg på bagelstoppen.

4: Del baglene og smør dem med kremost. Legg på salatblad, pølse og agurkskiver. Legg på bagelstoppen.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply