BBQ Carpaccio

BBQ Carpaccio

Servings

6

Ingredienser
500 g indrefilet av storfe
2 ts malt paprika
2 ts grovmalt pepper
1 1/2 ts salt (gjerne havsalt)
1/4 ts kajennepepper
1/2 dl olivenolje , ekstra virgin
1 appelsin
1 sitron
50 g god parmesan

Fremgangsmеte
1. Bland krydderet sammen i en bolle. Dekk indrefileten med et tynt lag krydderblanding, pakk den i plastfilm og legg den i kjøleskap over natten.

2. Legg tallerkenene i kjøleskapet noen timer før carpaccioen skal serveres.

3. Brun fileten over sterk varme på grillen. Ta fileten vekk fra grillen og legg den på et skjærebrett. La fileten hvile i 15 minutter.

4. Skjær indrefileten i meget tynne skiver med en skarp kniv.
Alternativet kan være å halvfryse fileten, skjær så i tynne skiver og evt deretter banke skivene flate med en kjøttbanker eller knivskaftet.

5. Ta så tallerkenene ut av kjøleskapet og dekk hele tallerkenflaten med de tynne kjøttskivene.

6. Hell på litt ekstra god olivenolje. Press noen dråper sitronsaft og appelsinsaft over indrefilet skivene. Legg på noen skiver med høvlet parmesanost av god kvalitet.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite