Bestemors hønsefrikassè

Bestemors hønsefrikassè

Servings

4

Ingredienser
1 høne

ca.1 liter vann
2 gulrøtter
2 persillerøtter
1 skive sellerirot
1 purre
1 løk

Frikassésaus:
3 ss smør
4 ss hvetemel
ca. 6 dl hønsekraft
salt og pepper
1 ts sukker
saften av 1/2 sitron
1/2 dl fløte
klippet persille

Fremgangsmеte
Del opp høna i 2 eller 4 biter for at den skal ta mindre plass i kjelen. La høna trekke ved ca. 85 °C i lettsaltet vann (1 ts salt pr. liter vann) i 2 timer. Høna er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena.

Rens kjøttet for skinn og ben og skjær opp kjøttet i store biter. Rør sammen smør og mel i en kjele og spe med kraften til sausen er passe tykk. Tilsett gulrot, purre, løk og selleri i passe store biter og legg i hønsekjøttet. Smak til med salt, pepper, litt sukker, presset sitron og en fløteskvett. La frikasséen koke til grønnsakene er møre. Nykokte poteter er en selvfølge!

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite