Bidos fra Karasjok

Bidos fra Karasjok

Servings

4

Ingredienser
500 g reinkjøtt av bog eller steik
1-2 kraftbein
1 ½ liter vann
2 ts salt
1 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
2 gulrøtter, i skiver
3 store poteter, i terninger
Bruning:
2 ss meierismør
8 ss hvetemel

Fremgangsmеte
Skjær kjøttet i små biter og ha i gryte sammen med kraftbein. Dekk kjøttet med kaldt vann ( ca. 1 ½ liter). Rør melet ut i litt kaldt vann og ha jevningen over kjøttet.La kjøttet småkoke 20-30 minutter.
Tilsett gulrøtter og poteter og la det koke med ca. 10 minutter.
Smelt smøret og la melet brunes i. Ha bruningen i bidosgryten og gi alt et oppkok ca.15 minutter.Server bidos med flatbrød til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite