Bidos (samisk rett)

Bidos (samisk rett)

Servings

4

Ingredienser
Reinsdyrkjøtt 600 g, i terninger 2×2 cm
Vann 1 l
Smør 2 ss
Hvetemel 2 ss
Poteter 4, i terninger
Gulrøtter 2, i terninger
Løk 1, i terninger
Purre 1, i terninger
Persille 2 ss, frisk, hakket
Salt, pepper nykvernet

Fremgangsmеte
– Småkok kjøtt, vann og salt i en kjele i 20 minutter.
Skum godt av og sil ut kraften.
– Brun smør og mel i en gryte over svak varme.
– Spe med kraft, og ha i kjøtt, poteter, gulrøtter,
løk og purre.
– La retten småkoke til alt er mørt.
– Dryss over hakket persille.
Serveres med flatbrød eller vørterbrød og rørte tyttebær.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply