Blåbærterte

Blåbærterte

Servings

8

Ingredienser
1 paiform – til 8-10 personer

1 pk butterdeig
1/2 kg bjørnebær
VANILJEKREM:
4 dl melk
6 egg
ca. 125 g hvetemel
100 g sukker
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmеte
I STEKEOVN: Bunnen stekes ca. 30 minutter ved 150 grader varme.

Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn egg,
ett om gangen, og så alt det tørre. Smør og strø en rund springform (ca. 24 cm diameter) og hell røren i.Stek kaken som angitt og la den avkjøle.

Smelt sjokoladen over vannbad i vannet tilsatt pulverkaffe.
Rør inn smør og melis. Smak evt. til med rom.
Ta kaken ut av formen og del den i to.
Fordel fyll/glasur mellom lagene og oppå kaken. La den stå kaldt til servering.

Skjær i små stykker og fordel på tallerkener.
Pynt med frukt/bær av ønsket slag. Pynt med sjokolade e.l. og server godbitene med en frisk bærsaus til.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply