Servings
8Ingredienser
50 g meierismør
2 1/2 dl melk
50 g gjær eller tilsvarende tørrgjær
1 ts salt
7 dl finbakstmel
Fyll:
1 dl meierismør, smeltet
150-200 g revet Jarlsbergost
1 dl urter, finhakket
Muffinsformer
I stekeovnen ved 225 grader C, ca. 13 minutter
Fremgangsmеte
Smelt smøret og hell over melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland inn salt og mel til deigen er passe fast og “slipper bollen”. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Kjevle deigen til et rektangel.
Lag 6 stk. 4 cm. brede remser på langs med en bakkelspore. Pensle deigen med smør og dryss jevnt over ost blandet med urter. Legg 3 remser oppå hverandre og del hver “stabel” i 6 biter. Bøy hver bit og legg dem i tredoble godt smurte muffinsformer. Eller bruk en muffinsform og legg denne i små porsjonsformer, gjerne sandkakeformer. dermed holder de fasongen bedre under heving og steking. Etterhev brødene ca. 15 minutter og pensle med sammenvispet egg. Stek kuvertbrødene. Kuverbrødene smaker fortreffelig til suppe eller en salat. De er fine å fryse, men bør lunkes på før servering.