Blåskjell i fløtesaus

Blåskjell i fløtesaus

Servings

4

Ingredienser
2,5 kg friske blåskjell
4 dl tørr hvitvin
1 stilk timian
1 laurbærblad
6 persillekvister
25 g smør
3 finhakket sjalottløk
1 ts karripulver
En liten klyoe kajennepepper
1,5 dl kremfløte eller crème fraîche
3 eggeplommer

Fremgangsmеte
Skrap blåskjellene godt og fjern skjegget. Vask dem i flere vann og tørk godt. Ta vekk skjellene som er åpne de er døde. Hell vinen i en stor gryte/kjele (ikke aluminium). Tilsett timian, laurbærblad og persille. La det få koke opp og tilsett blåskjell. Rør med en teskje. Ta skjellene opp med skjeen så snart de åpner seg. Sett dem bort i en bolle. La kokevæsken få putre videre på sterk varme til den er kokt inn (redusert) til halvparten. Siles over i en bolle. Kast alle lukkede blåskjell – de er også døde.
Imens smeltes smøret i en liten kjele. Tilsett sjalottløk og la det frese under omrøring, ca 2 minutter, til det er gyldent. Tilsett kraften og la det få småputre i ca 1 minutt. Sil innholdet i kjelen tilbake i den store kokegryten, tilsett karri, kajennepepper og 2/3 av kremfløten. La det få koke sammen i 1 minutt. Pisk eggeplommene sammen i en liten bolle og tilsett resten av fløten. Visp 2 ss varm kjelevæske inn i eggeblandingen og hell den i kjelen. Tilsett blåskjellene og la alt få bli skikkelig gjennomvarmt over svak varme. Det skal ikke koke! Ha blåskjellene i en pen suppeterrin, slå over sausen og server retten straks med hvitløksbrød.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply