Bløt sjokoladekake på mestervis

Bløt sjokoladekake på mestervis

Servings

4

Ingredienser
50 g mørk sjokolade
25 g smør
20 g maisenna
20 g malte mandler
1 eggeplomme
40 g sukker
1 eggehvite
1 klype salt

FYLL: 1,5 dl kremfløte og 200 g sjokolade

Fremgangsmеte
I STEKEOVN: Stekes ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Smelt mørk sjokolade og smør over vannbad.
Bland eggeplommen med maisenna og malte mandler. Bland inn smeltet sjokolade/smør. Pisk sukker, eggehvite
og salt til stiv marengs. Vend den inn i sjokoladeblandingen
med lett hånd. Ha fløten med sjokolade i en kjele og varm opp.
Rør stadig så sjokoladen smelter i fløten. La det få avkjøle. Sett kjelen i isvann i oppvaskkummen. Form massen til store klinkekuler. Avkjøl dem i kjøleskapet.

Ha sjokoladedeigen i porsjonsformer og ha en kule midt i.

Serveres lune med aprikose/fersken og saus, pluss vaniljeis til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite