Bollegrøt fra Nøtterøy

Bollegrøt fra Nøtterøy

Servings

4

Ingredienser
100 g meierismør
4 ss hvetemel
6 dl melk
4 ss semulegryn
2 egg
25 g mandler, skoldet og grovhakket
2 mandeldråper
Kardemomme, malt
Sukker
Salt

Fremgangsmеte
Smelt smøret, rør inn mel og spe med melken. Rør godt hele tiden til det er en jevn tynn suppe. Dryss så i grynene under røring og la alt koke til en fast grøt i ca. 15 minutter. Rør i grøten av og til. Ta kjelen av platen. Rør sammen eggene i en liten bolle og tilsett 3-4 ss varm grøt. Bland så alt tilbake i kjelen underrøring og smak godt til med krydder. Hell grøten på et flatt fat og klapp den til. Grøten skjæres så i firkanter eller formes til boller med skje og brukes som tilbehør i gode kraftsupper med kjøtt og/ eller grønnsaker.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply