Bouillabaisse

Bouillabaisse

Servings

6

Ingredienser
Fiskekraft
2 l vann
2-3 kg fiskeavskjær (spør i fiskedisken!)
skinn og innmat av 1 kg
tomater, skåldet og flådd
(spar tomatkjøttet til suppen)
grønne toppstilk av 2 purre, hakket
(spar den hvite rotdelen til suppen)
2 stilker selleri, hakket
2 båter hvitløk, hakket
skrellet av 1 sitron (ta vare på sitronkjøttet til suppen)
3-4 laurbærblad
1 kvist timian, hakket
1 ts salt
1 ts hvite pepperkorn
1 klype safran
Øvrige ingredienser
1 1/2 kg fiskefilet (en blan-
ding av 3 slag, f.eks flyn-
dre, steinbit, sei)
sitronkjøtt (se ovenfor)
salt
rotdelen av 2 purre
tomatkjøtt (se ovenfor)
500 g rensede reker (evt på boks)
500 g levende blåskjell (evt på boks)

Fremgangsmеte
Hell vann i en stor kjele. Ha i alle ingrediensene. La småkoke i ca 3 kvarter. Sil av.

Kraften til Bouillabaisse kan du lage dagen i forveien. Idet gjestene er klare til å gå til bords tilbereder du resten av suppen.
Skjær filetene i ca 5 cm store terninger. Press saften av sitronen over fiskebitene. Salt lett. La hvile.
Tilsett fisk og purre i kraften. La trekke i ca 10 min.
Rett før servering tilsettes tomatkjøtt, reker og blåskjell (friske blåskjell må vaskes godt først, og kokes til skallet åpner seg – skjell med lukket skall kaster du).
Server suppen med baguette og aioli. Spør oss om oppskrift på Aioli, eller kjøp ferdig på glass.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite