Bouillabaisse

Bouillabaisse

Servings

6

Ingredienser
Fiskekraft
2 l vann
2-3 kg fiskeavskjær (spør i fiskedisken!)
skinn og innmat av 1 kg
tomater, skåldet og flådd
(spar tomatkjøttet til suppen)
grønne toppstilk av 2 purre, hakket
(spar den hvite rotdelen til suppen)
2 stilker selleri, hakket
2 båter hvitløk, hakket
skrellet av 1 sitron (ta vare på sitronkjøttet til suppen)
3-4 laurbærblad
1 kvist timian, hakket
1 ts salt
1 ts hvite pepperkorn
1 klype safran
Øvrige ingredienser
1 1/2 kg fiskefilet (en blan-
ding av 3 slag, f.eks flyn-
dre, steinbit, sei)
sitronkjøtt (se ovenfor)
salt
rotdelen av 2 purre
tomatkjøtt (se ovenfor)
500 g rensede reker (evt på boks)
500 g levende blåskjell (evt på boks)

Fremgangsmеte
Hell vann i en stor kjele. Ha i alle ingrediensene. La småkoke i ca 3 kvarter. Sil av.

Kraften til Bouillabaisse kan du lage dagen i forveien. Idet gjestene er klare til å gå til bords tilbereder du resten av suppen.
Skjær filetene i ca 5 cm store terninger. Press saften av sitronen over fiskebitene. Salt lett. La hvile.
Tilsett fisk og purre i kraften. La trekke i ca 10 min.
Rett før servering tilsettes tomatkjøtt, reker og blåskjell (friske blåskjell må vaskes godt først, og kokes til skallet åpner seg – skjell med lukket skall kaster du).
Server suppen med baguette og aioli. Spør oss om oppskrift på Aioli, eller kjøp ferdig på glass.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply