Servings
4Ingredienser
800 g filét eller kotelett av breiflabb
2 ss hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 – 3 ss margarin/smør til steking
1 sitron
6 – 8 sjampinjonger
1 løk
1/2 squash
16 sorte oliven
Tomatmos:
4 personer
6 skåldede tomater, hermetiske kan brukes
1/2 finhakket hvitløkbåt
1 ts frisk finhakket estragon, tørket kan brukes
1 ss frisk finhakket gressløk, tørket kan brukes
1 ss tomatpuré
1/2 dl olivenolje
salt & pepper
Fremgangsmеte
Skjær fisken i tynne skiver, ca 1 cm. Skjær litt på skrå slik at skivene blir større. Vend fiskeskivene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Stekes gyldenbrune i margarin/smør på middels varm panne, ca 3 minutter på hver side. Legg fisken over på et fat og hold den varm.
Sjampinjong, løk og squash skjæres i skiver og stekes myke i margarin/ smør. Legges ved siden av fisken på fatet. Sitron skjæres i tynne skiver og legges på hvert fiskestykke. Pynt med sorte oliven.
Slik lager du tomatmosen:
Hvitløk og tomatpuré surres i olivenolje ca 1 minutt.
Del tomatene, ta ut kjerner og stilker og skjær tomatkjøttet i små terninger.
Tilsett tomatene og ev tørre urter, kok opp og smak til med salt og pepper.
Friske urter has i til slutt.
Retten serveres med kokte poteter.