Bringebær sorbet

Bringebær sorbet

Servings

4

Ingredienser
1 liter friske bringebær
1 dl vann
½ dl sukker
2-3 eggehviter avhengig av hvor store eggene er

Fremgangsmеte
Først renser du de friske bærene. Deretter koker du opp vann og sukker.
La sukkerlaken kjøle seg litt av og bruk denne tiden til å mose bærene til en fin pure. Til dette kan du bruke gaffel/stavmikser eller kjøkkenmaskin. Når bærene er ferdigmost heller du oppi den avkjølte sukkerlaken. Pisk eggehvitene i en mixmaster til de er stive, et tips er å forsikre seg om at ingenting av eggeplomment er igjen i egget, eggeplomme rester gjør det vanskelig å få eggehvitene stive.
Rør til slutt alt forsiktig sammen og sett blandingen i fryseren.
Når massen har stått i fryseboksen en times tid tar du den ut igjen og rører kraftig. Dette gjør at sorbeten blir fin og luftig. Nå kan du ha sorbetmassen i ønsket serveringsbolle og setter den inn i fryseren igjen. Når den er helt stiv er den klar til servering. Det kan være smart å servere den i kalde/frossne glass, den vil da holde seg lengre før den smelter.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite