Brokkolisuppe med reker

Brokkolisuppe med reker

Servings

4

Ingredienser
2 middels store poteter
300 g brokkoli
1 l grønnsakbuljong ( terning + vann eller kraft)
2 dl lettrømme
½ krm kajennepepper
salt

Garnering og tilbehør:
250 – 300 g rensede reker
Nyristet brød eller varmet baguette

Vellagret ost

Fremgangsmеte
Dette er en utmerket lunchsuppe å servere en varm sommerdag. Sammen med nyristet brød eller baguette og en god ostebit, blir det et behaglig mettende måltid.

Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i mindre biter. Kok poteter og brokkoli i buljongen 10 – 15 minutter. Sil fra ca. halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en food processor til det blir en glatt puré. Avkjøl puréen og bland i rømmen og spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens. Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig. Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres. Legg rikelig med reker i hver suppetallerken, og server med brød og ost.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite