Brunost og sjokolade backflip

Brunost og sjokolade backflip

Servings

4

Ingredienser
150 g mørk sjokolade
1 ss svart kaffe (ikke for sterk)
1 ½ ts gelatinpulver + 1 ss vann
50 g smør
2 eggeplommer
50 g revet brunost
ca. 3 dl pisket kremfløte
½ l vaniljeis
1 potte basilikum
kanel
friske mynteblader

Kryddersirup:
150 g sukker, drøyt 2 dl vann,
150 g honning, 2 hele nelliker,
½ ts kardemomme og ½ ts kanel

Fremgangsmеte
Smelt sjokolade sammen med kaffe over vannbad. Løs opp gelatin i vann (vannbad). Rør gelatinen inn i smeltet sjokolade. Tilsett smør. Rør til alt er blandet. Pisk inn eggeplommer. Riv brunosten og bland inn i pisket krem. Når sjokoladen er litt avkjølt vendes krem/brunost inn. Has i porsjonsformer eller en større form og settes til avkjøling.
Gi sukker, vann og honning et oppkok over middels varme. Rør i sirupen til sukkeret er oppløst. Rør inn hel nellik, kardemomme og kanel. Demp varmen og la blandingen putre til den tykner, ca. 10 minutter. Sil sirupen og la den avkjøle.
Solvold serverer sin sjokoladedessert med hjemmelaget basilikun/kanel-sorbet. Vi lar vaniljeis halvsmelte – før vi blander inn masse hakket basilikum og smaker til med kanel. Settes tilbake i fryseren. Ta ut fire rause iskuler like før servering.
Solvolds fantastiske dessertpynt, kan vi i hjemmekjøkkenet se langt etter. Vi fordeler “sjokoladekakene” på fire tallerkener, har iskremkulene over og pynte med friske mynteblader. Godt med kryddersirup rundt.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite