Bysantinsk ildfisk

Bysantinsk ildfisk

Servings

4

Ingredienser
250 g torskefilet
1 stor løk
1 aubergine
2 hvitløkbåter
5 poteter
1 purre, evt. vårløk
4 modne tomater
2 dl matfløte
5 ss olivenolje persille og gressløk
revet muskatnøtt
basilikum
oregano
sitronpepper
salt
1 liten boks/glass tomatsaus
litt tørket chili

Fremgangsmеte
Still stekeovnen på 180 graders varme. Legg fisken i en ildfast form, pensle med olje
og krydre med litt av alle kryddere på listen.
La det trekke ca. 10 minutter. Skjær tomatene
i biter og løken i båter. Skrell poteter og skjær i skiver. Fordeles over fisken. Hakket persille
og gressløk over så fisken blir dekket.
Et forsiktig dryss salt og pepper til slutt.

Lag en saus av olivenolje, fløte og tomatsaus.
Krydre (se listen) og smak til. La sausen koke
litt sammen til den begynner å tykne.
Helles i formen. Legg på lokk eller aluminiumsfolie
og la formen stå ca. 25 minutter i varm ovn.

Ta av lokket når det står igjen ca. 5 minutter, så retten tar farge på toppen.

Serveres med en god salat, og kokte poteter.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply