Chateau bellevues eplepai

Chateau bellevues eplepai

Servings

8

Ingredienser
200 g smør
250 g sukker
2 egg
280 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 store epler
1 ts malt allehånde (eller kanel)

Fyll:
60 g smør i terninger
60 g hvetemel
60 g sukker
45 g finhakkede mandler
½ ts malt allehånde (eller kanel)

Fremgangsmеte
Til åtte porsjoner:

Forvarm ovnen til 180 grader varme.

Smør en paiform (med løs bunn) og kle med bakepapir.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg, ett om
gangen. Rør godt sammen mellom hvert egg. Bland
inn mel og bakepulver med lett hånd. Bred halvparten av deigen utover i formen. Skrell epler, rens dem og lag tynne skiver med ostehøvel. Fordeles over. Dryss på allehånde. Så resten av deigen i et tynt lag over. Hakk mel og smør sammen til fyllet. Rør inn sukker og mandler. Skalblandes godt sammen. Fordel massen utover kaken i formen. Press lett ned. Dryss på
allehånde. Stek kaken ca. 40 minutter.

Kaken smaker best kald med oppisket creme fraiche, smakt til med ørlite armagnac og melis.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite