Chiabatta

Chiabatta

Servings

6

Ingredienser
Lag en deig og varier eventuelt fyllet slik at du får flere varianter. Chiabatta er godt med pålegg til lunch og fint å ha med på piknik. Varier fyllet med oliven, soltørkede tomater, ost, nøtter eller krydder. Yoghurt i deigen gjør brødet spesielt saftig.

8 stk

3 dl naturell yoghurt
3 dl vann
2 ss olivenolje
25 g gjær
2 ts salt
ca. 12 dl finbakstmel eller chiabattamel

Forslag til fyll:
1 dl oliven, finhakket
eller
100 g valnøtter, hakket
eller
100 g revet ost
eller
50 g soltørkede tomater, finstrimlet

Fremgangsmеte

I stekeovnen: 200 °C, ca. 20 minutter

Varm yoghurt, vann og olje til ca. 37 °C, rør gjæren ut i blandingen. Tilsett salt og mel, deigen skal være ganske løs og arbeides vel og lenge, 8 – 10 minutter i kjøkkenmaskin. Settes til heving under plast ca. 60 minutter. Ha bakepapir på stekeplate og mel det. Ha deigen på brettet og form en deig ca. 20×30 cm, med melet hand. Halver deigen fra langsiden og skjær 4 brød av hver halvdel. La brødene heve ca. 30 minutter under plast. Stekes nederst i ovnen, avkjøles på rist.

PS: Skal du smaksette brødene må du tilsette ”fyllet” før du har i melet.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply