Chilimarinert kylling med scampi

Chilimarinert kylling med scampi

Servings

6

Ingredienser
2 kyllinger (à 800 g)
300 g krepsehaler eller store reker
2 røde chilipepper
1/2 dl ketchup
1/2 ts salt
nykvernet svart pepper

Sterk chilimarinade:
3 røde chilipepper
1 dl ketchup
1 ts salt
nykvernet svart pepper
2 båter hvitløk
saften av 2 sitroner

Bønnestuing:
3 1/2 dl kidneybønner eller brune bønner
vann til bløtlegging
1/2 ss maisenna
1 ts salt
ca. 3 ts eddik
ca. 2 ts sukker
Del kyllingene i serveringsstykker. Bland sammen marinaden i en plastpose, legg i kyllingstykkene og knyt igjen posen. Mariner i 3-4 timer i kjøleskap.

Fremgangsmеte
Legg kyllingstykkene i en stor ildfast form eller en langpanne og stek ved 160 °C i 30-40 minutter. Mens kyllingen steker kan du gjøre alt klart til å steke krepsehalene. Finhakk de røde chilipeprene og bland med ketchup, salt og pepper. Like før kyllingen er ferdig pensler du rekene og steker dem i olje i en panne i ca. 5 minutter eller til rekene er ferdig stekt. Bønnestuing er et tilbehør som setter en ekstra spiss på måltidet. I tillegg er det lurt å sørge for mye godt drikke i tilfelle tørsten skulle ta overhånd.

Legg bønnene i bløt natten over. Kok dem møre i nytt vann i ca. 1 time. Slå av vannet og rør inn maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, eddik og sukker. Smaken kan også eventuelt varieres ved å tilsette tomatpuré eller en kryddersaus.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite