Coq au vin

Coq au vin

Servings

4

Ingredienser
1 stor kylling (ca. 1500 g)
1 ss tomatpuré
100 g lettsaltet sideflesk
1 1/2 ts salt
3/4 ts pepper
evt. hønsebuljong (terning + vann)
ca. 20 sjalottløk
250 g sjampinjong
1 ss smør
1 ss hvetemel
litt frisk timian til pynt

Marinade:
1/2 fl. rødvin (ca. 35 cl)
2 knuste båter hvitløk
1 laurbærblad
1 ts timian eller 1 ss frisk timian

Fremgangsmеte
Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Lag marinaden og legg i kyllingstykkene. Sett dem kjølig natten over eller på kjøkkenbenken 4-5 timer.

Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele, ha i tomatpuré og kok opp. Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen. Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet såvidt dekkes. La det trekke i 3/4 time eller til kjøttet er mørt.

Surr imens løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen. Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Pynt med en liten kvist timian før servering. Server retten med poteter.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite