Couscoussalat med squash og yoghurtsaus

Couscoussalat med squash og yoghurtsaus

Servings

4

Ingredienser
Couscoussalaten og yoghurtsausen passer bra tilfor eksempel litt sterke pølser. på grunn av sine friske smaker. Salaten og sausen kan gjøres ferdig i god tid.

3 dl couscousgryn
1 ¾ dl vann
1 squash, ca. 250 g
2 tomater
1 ts + 1 ½ ts salt
2 ss olivenolje
2 ss fint hakket mynte
saften av 1 lime

Yoghurtsaus:
2 dl naturell yoghurt
revet skall av 1 lime
1 hvitløkbåt, presset

Tilbehør:
Grillede pølser, gjerne med sterk smak, grillet fisk eller kjøtt.

Fremgangsmеte
Hell couscousgryn i en stor bolle og hell på kaldt vann. La det stå minst 45 minutter. Skjær squashen i to på langs og ta ut kjernehuset med en teskje. Skjær squash og tomater i terninger. Legg dem i en bolle og strø over 1 ts salt. La det stå til couscousen er ferdig. Riv limeskallet og press ut saften. Hell av vannet som er trukket ut av grønnsakene. Bland dem med olje, mynte og limesaft i couscousgrynene. Smak til med salt. Bland ingrediensene til yoghurtsausen. La yoghurten renne av i et kaffefilter ca. 1 time før den blandes.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply