Crème ninon

Crème ninon

Servings

4

Ingredienser
500 g reker med skall
1 lime
sitronpepper og salt
1 ss olivenolje
1 ss tomatpurè
5 dl hønsebuljong
(terning og vann)
1 pakke selskapserter (fryste)
1 ss sherry
½ ss smør og ½ ss hvetemel
3 dl kremfløte eller seterrømme
evt. frisk timian

Fremgangsmеte
Skrell reker og spar på skallet. Legg rekene i en bolle og press over saften fra limefrukten. Bland godt sammen
og krydre med litt sitronpepper og salt.

Ha rekeskallet i en kjele og hell over olje. Tilsett tomatpurè og litt salt og pepper. La det frese under
omrøring noen minutter. Hell på buljong og la det koke et kvarter. Sil bort rekeskallet. Da skal det være 4-5
dl suppe igjen. Den skal ha ganske sterk rekesmak, men tilsett evt. litt mer bulong. Tilsett tinteerter og
hakket kryddergrønt. Kjør det sammen i en food processor til en glatt purè. Hell den tilbake i kjelen og
la suppen få koke opp. Smak til med sherry (eller hvitvin), salt og pepper. Bland sammen smør og mel til en kule beurre manie.

Ha 1 dl fløte/rømme og smør/melkulen i suppen og visp kraftig.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply