Creme Vichyssoise

Creme Vichyssoise

Servings

4

Ingredienser
1 liter buljong – grønnsaksbuljong eller hønsebuljong
1,5 ss smør
1 gul løk, hakket
4 poteter, skrelt og skåret i terninger
2-3 purrer.
Noen persillestilker
1 laurbærblad
evt. 1 kvist timian
1 dl kremfløte

Fremgangsmеte
Hakk det hvite på purren, vask godt og hakk løken.
Fres løk og purre i smør. Ha i buljong, og ha i potetbiter og en Bouquet Garni som lages av det gønne på purren, der man legger laurbærbladet og krydderkvistene inni, pakker inn og binder med bomullstråd. Denne koker n med suppen og avgir smak. Kok til potetbitene er møre.
Avkjøl litt, og kjør suppen jevn i en blender. Kan evt. moses gjennom sikt. Helles tilbake i kasserollen, ha i kremfløten, smak til med salt og pepper.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply