Dampede blåskjell med pesto

Dampede blåskjell med pesto

Servings

4

Ingredienser
2 kg blåskjell
1 løk
olivenolje
(usaltet) smør
1 dl hvitvin

Pestosaus
1 potte frisk basilikum
litt flatbladet persille
1 ¼ dl olivenolje
2 ss pinjekjerner (eller peanøtter uten salt)
2 knuste hvitløkbåter

Fremgangsmеte
Legg blåskjellene i rennende kaldt vann et kvarters tid.
Riv basilikum og persille. Kjør alle ingredienser til pestoen i en food processor til det er nesten glatt.
Skrubb og skyll skjellene godt. Rens og hakk løk. Has i en kjele med ca.2 ss olivenolje.
Tilsett blåskjell, 1 ss smør og hvitvinskvetten. Legg lokket på. La det dampe til skjellene har åpnet seg. Ta dem opp. Kok væsken inn til bare litt er igjen. Rør inn pesto. Fordeles over skjellene og pynt med basilikum. Server dem varme med en god tomatsalat og smørstekte baguetteskiver.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply