Dampet breiflabb med spinat

Dampet breiflabb med spinat

Servings

4

Ingredienser
800 g breiflabb
2 – 3 ss margarin
1/2 løk
1/2 dl hvitvin
7 1/2 dl fiskekraft
va 500 g friske spinatblader
salt, pepper

Saus:
2 ss margarin
3 ss hvetemel
5 dl fiskekraft
1 dl fløte
salt
2 ts rosepepper

Garnityr:
reker og blåskjell.

Fremgangsmеte
Sett steikeovnen på 150 grader. Skjær breiflabben i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form. Dryss over finhakka løk og salt.

Hell over hvitvin og 2 1/2 dl fiskekraft, dekk med aluminiumsfolie. Sett forma i steikeovn og steik ved 150 grader til fisken er gjennomvarm, ca 20 minutter.

Skyll spinaten og forvell den i 2 minutter, la den renne godt av. Smelt litt margarin i ei gryte og fres spinaten lett med litt salt og hvit pepper.

Smelt margarin, rør inn hvetemel og spe med resten av fiskekrafta. Kok opp og la sausen trekke 5 minutter. Tilsett kraft fra fisken i forma, fløten og rosepepper, smak til med salt.

Legg spinaten på et varmt serveringsfat, anrett fiskestykkene på spinaten, hell over litt saus og pynt med reker og blåskjell. Server med kokte poteter, broccoli og gulrøtter.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite