Dampet delikatessetorsk

Dampet delikatessetorsk

Servings

4

Ingredienser
800 g torskefilet
1/2 hakket løk
3/4 l fiskekraft/buljong
1/2 dl tørr hvitvin
salt
hvit pepper
revet muskat
60 g hvetemel
75 g smør
1 stor gulrot – revet eller i biter
1 liten boks sopp i skiver
hakkede friske urter
en raus fløteskvett

Fremgangsmеte
Skjær torksen i serveringsbiter. Legg dem i smurt langpanne.
Dryss på hakket løk og
salt. Hell på hvitvin og 1/4 l fiskekraft.
Dekk med aluminiumsfolie og sett pannen i varm ovn som angitt.

Smelt smør til sausen. Tilsett hvetemelog spe med fiskekraft under omrøring til det koker. Legg i gulrot. La sausen koke minst 5 minutter. Tilsett sopp.
Slå i fløteskvetten og smak til.

Ha fisken på et varmt fatog slå sausen over like før servering.

I tillegg smaker kokte poteter eller ris, kokte grønnsaker og salat.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite