Dampet kamskjell med kremsaus og stekt brokkoli

Dampet kamskjell med kremsaus og stekt brokkoli

Servings

4

Ingredienser
6 stk kamskjell/10 stk haneskjell
1 stk finhakket sjalottløk
1ss smør
1 dl hvitvin
1 dl vann
salt og pepper
250 g brokkoli i små buketter
3 ts salt
1½ l vann
½ finhakket hvitløksbåt
1 stk finhakket sjalottløk
½ ts finhakket rød chili
1 ss smør
1 dl fløte
1 ts gressløk

Fremgangsmеte
Kamskjellene åpnes og renses, både rogn/melke og den hvite muskelen brukes i denne retten. Disse legges i kaldt vann i 15 minutter og tørkes på kjøkkenpapir. Settes kjølig til de skal brukes. Sjalottløk surres myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halv mengde, tilsett vann. Kamskjellmuskel og rogn/melke legges i og dekkes med lokk. Trekkes forsiktig på lav varme i ca 2-3 minutter. Ta opp kamskjell og rogn/melke og hold dem varme. Tilsett fløte i kokekraften og kok inn til passe tykkelse. Smak til med salt, pepper, noen dråper lime og finsnittet gressløk.
Brokkoli
Kok brokkolien i 1 minutt. Avkjøl hurtig i kaldt vann. Hvitløk, sjalottløk og chili surres i smør, tilsett brokkoli og stek to – tre minutter. Smak til med salt og pepper.
Del kamskjellene i to – tre skiver og anrettes sammen med rogn/melke, saus og brokkoli. Pyntes med gressløk.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply