Servings
4Ingredienser
5 dl kald melk
80 g gjær
100 g sukker
2 egg
1 ts kardemomme
1 kg hvetemel
650 g smør
Mandelmasse:
100 g malte mandler
200 g melis
1/2 egg
1/2 ss smør
Vaniljekrem:
2 dl melk
35 g hvetemel
2-3 eggeplommer
50 g sukker
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmеte
Lag en god deig av melk, egg, sukker, gjær, kardemomme og mel.
Kjevl ut en leiv som er ca 1,5 cm tykk.
Legg på smøret i klatter og brett deigen i 3 som en serviett.
Bank lett med kjevlen og kjevle godt ut.
Dette gjentas til smøret er kjevlet inn i deigen.
Deigen kjevles så ut og formes i forskjellige fasonger.
Fylles med vaniljekrem eller mandelmasse og settes til heving på smurt plate.
Pensles og stekes i sterk varme.
Mandelmasse:
Alt blandes sammen.
Vaniljekrem:
Alt røres sammen over varmen unntatt vaniljesukkeret. La det tykne over varmen og smak til med vaniljesukker når den er kald.
No Comments