Danske wienerbrød

Danske wienerbrød

Servings

4

Ingredienser
5 dl kald melk
80 g gjær
100 g sukker
2 egg
1 ts kardemomme
1 kg hvetemel
650 g smør

Mandelmasse:
100 g malte mandler
200 g melis
1/2 egg
1/2 ss smør

Vaniljekrem:
2 dl melk
35 g hvetemel
2-3 eggeplommer
50 g sukker
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmеte
Lag en god deig av melk, egg, sukker, gjær, kardemomme og mel.
Kjevl ut en leiv som er ca 1,5 cm tykk.
Legg på smøret i klatter og brett deigen i 3 som en serviett.
Bank lett med kjevlen og kjevle godt ut.
Dette gjentas til smøret er kjevlet inn i deigen.
Deigen kjevles så ut og formes i forskjellige fasonger.
Fylles med vaniljekrem eller mandelmasse og settes til heving på smurt plate.
Pensles og stekes i sterk varme.

Mandelmasse:
Alt blandes sammen.

Vaniljekrem:
Alt røres sammen over varmen unntatt vaniljesukkeret. La det tykne over varmen og smak til med vaniljesukker når den er kald.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply