Servings
4Ingredienser
½ kg flatbiff
3 lauvbærblader
1 liter vann
6 spiseskjeer matolje
Kryddermix:
12 biter sjalottløk
3 fedd hvitløk
3 ss Galingale
1 ts tamarind
1 ts malt koriander
10 stk rå mandler
1 ts Salt
50 gr palmesukker
3 dl matolje til steking
Fremgangsmеte
Kryddermixen males sammen til en fin blanding
Rens kjøttet. Det må være helt fritt for trevler og sener
Skjær kjøttet med senene. Stykkene skal være 4 X 5 cm store og tykkelsen bør være mindre enn 0,5 cm. Bland kjøttet med alle ingrediensene i en dyp stekepanne eller kasserolle.
Kok til alt vannet er fordampet.
Ta kjøttet ut og bank dette flatt. Legg det tilbake i gryten og tilsett 2-3 dl matolje. Stekes til kjøttet blir sprøtt.
Kan spises sammen med ris og chips.
Kilde: Meny
No Comments