Dronningen av Saba

Dronningen av Saba

Servings

8

Ingredienser
125 g kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
100 g meierismør
160 g sukker
3 egg
75 g malte mandler
60 g hvetemel
Glasur:
125 g kokesjokelade
2 ss sterk kaffe
75 g meierismør
Pynt:
10-12 mandler

Rund form: 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 grader C ca. 25 minutter.

Fremgangsmеte
Smelt sjokoladen i kaffe. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn smeltet sjokolade, mandler og mel. Hell røren i smurt form og stek kaken på nederste rille. Kaken skal være lite stekt, da er den saftig og god.
Avkjøl kaken 10 minutter i formen.Ta den ut av formen og la den ligge på rist minst 1 time før den glaseres.

Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe og rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken og pynt med mandler og gjerne litt sjokolade.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply