Elg på indisk vis

Elg på indisk vis

Servings

4

Ingredienser
0,5 – 1 Kg Kjøttstrimler av elg
0,5 kg Grønnsaksblanding (“vilt-blanding”)
0,5 kopp matolje (helst olivenolje)
1-2 løk
ca. halv hvitløk (kan ikke sløyfes)
1 stk ingefær-rot ca.5 cm evt 1 sskj. pasta
2 sskj tomatpure
1-2 ts gurkemeie
1 ts chilipulver (kan sløyfes hvis svakere rett ønskes)
2 sskj karripulver
1 ts Garam Masala
1-3 ts Cummin seed (Spisskarve)
1 bunt koriander evt. tørket 3-4 spiseskjeer
(hele krydder;)
3 kardemommefrø
3 små kanelstenger
3 nellikspiker
2-3 Hel Pepper (gjerne grønn eller røde)

Fremgangsmеte
1) Kok kjøttet/grønnsakene mørt/møre (evt. steikes)
2) Skjær opp løk
3) Lag masala;
Ingefær + hvitløk + tomatpure + gurkemeie + karripulver+ garam masala+ chili++
4) Varm opp oljen, ha i de hele krydderne, vent litt. Ha i løken, stekes gyllenbrun
5) Ha i masalaen (krydderblanding rørt sammen med tomatpure’), rør 3 minutter
6) Ha i kraft/buljong (evt. vann) og rør til tykk smørje
7) Ha i resten av krafta, kjøttet/grønnsakene trekkes ca. 15 minutter
Smak til med: Salt, lime (evt. sitron), 1 ts masala
(Evt. Fennugreek for linser, grønnsaker)

Denne oppskriften er ypperlig for å utnytte de seigere delene av dyret, evt. rester av elgsteika!

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite