Servings

5

Ingredienser
ca.1 kg benfritt elgkjøtt, f.eks. stek
1 hg røkt sideflesk el. bacon
1 – 2 ss margarin,
3 ½ ss hvetemel
2 ts salt
20 sorte pepperkorn
2 ts timian
3 båter hvitløk
1 laurbærblad
½ dl tomatpurè
ca. 5 dl kraft eller vann
2/3 flaske bayer eller bokkøl
12 små løk
4 gulrøtter
ca. 600 g frisk sopp

Fremgangsmеte
Skjær flesket i terninger og brun det sprøtt i stekepanne. Legg det over i en gryte. Skjær kjøttet opp i passe store biter og brun det i fleske- fettet. Bruk litt margarin hvis det blir for lite fett. Brun kjøttet i flere omganger og legg det over i gryten. Kok ut pannen med litt vann og hell det over kjøttet. Strø melet over kjøttet og bland det godt. Tilsett salt og krydder, hvitløken skåret i tynne skiver og tomatpurè. Spe med resten av vannet (kraften) og ølet. La kjøttet koke ved svak varme under lokk. Skrell imens gulrøtter og løk. Skjær gulrøttene i biter.

Tilsett grønnsakene når kjøttet har kokt vel ½ time. Skyll og rens soppen og la den koke med de siste 10 minuttene. Koketid ialt ca. 1 time, men dette avhenger av hvor mørt kjøttet er, og hvilket stykke som er brukt. Smak til med salt.

Serveres med tyttebær og kokte poteter, gjerne pressede.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite