Ellen’s suppe

Ellen’s suppe

Servings

4

Cook

45 min

Ingredienser
1 blomkålhode
2-3 gulrøtter
1 purre
3-4 skiver serranoskinke
1 buljongterning
1 ½ dl matfløte
vann
muskat, pepper, evt. salt

Fremgangsmеte
Del blomkålen i buketter, kutt gulrøttene i små biter og ha dette i en kjele. Ha på vann som så vidt dekker grønnsakene og legg i en buljongterning. Kok opp, og la koke til grønnsakene er møre (ca.15-20 min.).

Ta grønnsakene opp med en hullsleiv og legg disse over i en bolle. Hell vannet over en et litermål eller i en annen kjele.

Mos grønnsakene godt med en stavmikser og ha de tilbake i kjelen. Spe med buljongen, tilsett matfløte og evt. mer buljong til en passe kremet konsistens. Kok opp. Tilsett muskat og pepper som koker med i 3-4 min. Ha så i purre skåret i ringer og serranoskinke oppkuttet i strimler. Smak til med salt – om det trengs.

Server med godt brød og humør!

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply