Empanadas

Empanadas

Servings

4

Ingredienser
Deig:
400 g hvetemel
200 g kaldt smør/margarin, i biter
1 ts salt
2 vispede egg (hold igjen litt til “liming” og pensling)
ca. 1 dl vann

Fyll:
300 g kokte, mosede poteter
300 g kjøttdeig
1 løk
2 egg
2 ts finhakket paprika
2 ss persille
1 ts salt
pepper
litt chilipepper

Fremgangsmеte
Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til å forme en fast deig. La den hvile i kjøleskap et par timer før bruk. Stek kjøttdeigen og hakket løk i god varm panne med stekesmør. Bland i de andre ingrediensene. Avkjøles noe. Del deigen i flere deler og kjevl ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med en asjett eller bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen slik at det blir halvmånefasong. Pensle kanten med egg. Sett embanadasene på et brett med stekepapir. Settes i ovnen og stekes 10-15 min. ved 200 grader C. Serveres nystekte.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite