Enchiladas

Enchiladas

Servings

4

Ingredienser
6-8 potetlomper

Kjøttfyll:
1 ss meierismør
300g kjøttdeig
1 liten rød chilipepper
4 ss rosiner
4 ss maiskorn

Tomatsaus:
1 boks (ca. 400 g) tomater
1 liten løk
1 liten rød chilipepper
1 hvitløksbåt
1/2 ss tomatpuré
Salt og sukker etter smak
2 ss meierismør
2 egg
3 dl kremfløte
1 dl gratineringsost

Lav ildfast form
I tekeovnen: 180 grader C, ca. 15 minutter

Fremgangsmеte
Brun smøret til kjøttsausen i varm panne. Ha i kjøttdeig og chilipepper og smuldre kjøttdeigen med en gaffel mens den brunes. Tilsett rosiner og mais og smak blandingen til med salt og pepper.
Lag tomatsausen. Mos tomater, løk, chilipepper, hvitløk og tomatpuré til en jevn saus i en food-processor.Smelt smøret i en kjele. Tilsett tomatmosen og la det koke ca. 5 minutter. Visp sammen egg og fløte i en bolle. Visp inn 1 spiseskje av tomatsausen og hell blandingen i den varme tomatsausen under konstant røring. Varm sausen nesten til kokepunktet. Den må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt. Bland ca. 1/4 av tomatsausen med kjøttfyllet. Fordel dette på lompene, rull dem sammen og legg dem tett sammen i smurt form. Hell resten av tomatsausen over lompene, dryss på osten og gratiner retten i stekeovnen.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite