Servings
6Ingredienser
1 egg
3 eggeplommer
3 eggehviter
2 dl (180 g) sukker
2 1/2 dl (150 g) hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
50 g meierismør
2 – 3 epler
1 1/2 dl (135 g) sukker
Rund form, 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 30 minutter + 15 minutter
Fremgangsmеte
Visp det hele egget med eggeplommene og 2 dl sukker porøst og lett. Rør i melet blandet med bakepulveret. Smelt smøret og rør det i. Hell røren i smurt, strødd form. Skrell eplene og skjær dem i skiver. Stikk dem ned i røren. Stekes i nederste del av ovnene i ca. 20 minutter. Visp eggehvitene stive og rør inn resten av sukkeret slik at det blir marengs. Ta kaken ut og fordel marengsen over. Stek kaken ytterligere ca. 15 minutter. Serveres med lettvispet fløte.