Eple-marengskake

Eple-marengskake

Servings

6

Ingredienser
1 egg
3 eggeplommer
3 eggehviter
2 dl (180 g) sukker
2 1/2 dl (150 g) hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
50 g meierismør
2 – 3 epler
1 1/2 dl (135 g) sukker

Rund form, 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 30 minutter + 15 minutter

Fremgangsmеte
Visp det hele egget med eggeplommene og 2 dl sukker porøst og lett. Rør i melet blandet med bakepulveret. Smelt smøret og rør det i. Hell røren i smurt, strødd form. Skrell eplene og skjær dem i skiver. Stikk dem ned i røren. Stekes i nederste del av ovnene i ca. 20 minutter. Visp eggehvitene stive og rør inn resten av sukkeret slik at det blir marengs. Ta kaken ut og fordel marengsen over. Stek kaken ytterligere ca. 15 minutter. Serveres med lettvispet fløte.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite