Servings

2

Ingredienser
2-3 eple
1 ms sukker

Paideig:
1/2 dl kveitemjøl
1/2 dl havregryn eller sammale kveitemjøl
1 ts sukker
40 g mjuk margarin

Til forma: 1 ts margarin
Steikjetid: 10 minutt

Fremgangsmеte
Slik gjer du:
1 Set omnen på 225 ºC.
2 Smør ei eldfast form med margarin.
3 Skyl epla og fjern kjernehuset. (Skrell dei.) Skjer dei i tynne skiver eller båtar.
4 Legg epleskivene i forma. Strø sukkeret over.
5 Ha mjøl, sukker og margarin i ein bolle.
6 Arbeid saman mjølblandinga med fingertuppane eller ein gaffel til det blir ein grynete masse.
7 Strø smuldredeigen over epla.
8 Set forma midt i omnen.
9 Steik til paien har fått lysebrun farge og epla er mjuke. Epla kan bytast ut med bær eller rabarbra.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply