Epler i slåbrok

Epler i slåbrok

Servings

4

Ingredienser
75 g meierismør
150 g hvetemel
1-2 ss vann
4 middels store epler
2 ss mandler, malte
2 ss sukker
1 egg
2 ss korinter
1 ss melis
Eggehvite til pensling
Tilbehør:
Ferdig vaniljesaus

Ildfast form
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 20 minutter

Fremgangsmеte
Skrell eplene. Stikk ut kjernehusene. Bland sammen mandler, sukker, eggeplommen, korint og melis. Fyll hullet i eplene med mandelmassen. Kjevle deigen til en stor leiv. Del den i fire firkanter. Sett et eple midt på hver firkant. Brett deigen opp omkring eplene. Legg deigsnippene over hverandre og lim dem med litt eggehvite. Sett eplene i smurt, ildfast form (ikke for tette) med skjøten ned. Pensle med resten av eggehviten. Stek eplene. Server dem varme med vaniljesaus eller vispet krem.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite