Erichsens nøttekake

Erichsens nøttekake

Servings

8

Ingredienser
NØTTEBUNN:
4-5 eggehviter
1 ss sukker
1/2 dl melis
160 g hakkede nøttekjerner

KAKE:
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
2-3 ss kakao
revet skall av 1 sitron

SJOKOKREM:
125 g mørk sjokolade
3 ss vann
4 ss sukker
3 dl kremfløte

DESSUTEN:
sjokoladepynt
knekk og saus av bær eller frukt

Fremgangsmеte
Til nøttebunnen forvarmes ovnen til 160 grader. Kle en springform (23-24 cm diameter) med bakepapir.
Pisk eggehviter og sukker til skum. Bland melis og nøttehakk og vend det inn i skummet med lett hånd. Has i formen og stekes til gyllen, 30-40 minutter.

Til kaken forvarmes ovnen til 180 grader. Smør og strø en springform (samme størrelse som til nøttebunnen).
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
Sikt i melet og fold det inn sammen med kakao og sitronskall. Stekes ca. 35 minutter.

Til sjokokremen brekkes sjokoladen i små biter.
Smeltes over vannbad under røring. La vannet koke opp med sukkeret. Rør ut. Tilsett den smeltede sjokoladen. Avkjøles til lunkent. Pisk fløten til krem
og vend den inn i sjokoladeblandingen med lett hånd.

Legg nøttebunnen på et fat og ha et tykt lag sjokokrem på. Skjær kaken i 1 cm tykkelse og legg den over kremen i et lag. Litt mer krem over det hele og så sjokoladepynt på toppen.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply