Evas grove sjokoladekake

Evas grove sjokoladekake

Servings

8

Ingredienser
3 egg
1 dl sukker, 90 g
100 g sammalt hvete
1/2 ts bakepulver
75 g kokesjokolade
litt eplemost eller annen fruktsaft (feks. ananasjuice)

Fremgangsmеte
(12 stk.):
3 egg
1 dl sukker, 90 g
100 g sammalt hvete
1/2 ts bakepulver
75 g kokesjokolade
litt eplemost eller annen fruktsaft (feks. ananasjuice)

Egg og sukker piskes til eggedosis. Sikt bakepulver og mel. Bland det forsiktig inn i eggedosisen. Skalldelen av melet blir igjen i
sikten, disse vendes forsiktig inn i deigen sammen med grovrevet sjokolade. Røren må være jevn og uten klumper. Stekes i rund form (24 cm) ved 175°C i 35 – 40 minutter. Avkjøl kaken og dynk den med fruktsaften. Pynt kaken med f.eks. ananas og kiwi, halverte
blå druer, bananer, mango eller annen frukt. Server kaken med fruktyoghurt, gjerne blandet med oppløst gelatin slik at det blir en fromasj. Kaken passer godt som dessert og til kaffen.
Kakebunnen har en nøtteaktig smak som harmonerer svært godt sammen med frisk frukt. Kan fryses.

Kcal pr. stk. uten yoghurt: 115
Kilde: Grete Roede

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite