Fårikål på klassisk vis

Fårikål på klassisk vis

Servings

4

Prep

10 min

Cook

1 hr 30 min

Ingredienser

Fårikålkjøtt av lam 1kg
Hodekål 1 og 1/2kg
Salt 2ts
Hel pepper 4ts
Kokende vann 3dl

Fremgangsmåte
Skjær kålen i båter. Legg et lag kjøtt i bunnen av en stor kjele, med fettsiden ned. Legg kjøtt og båter av kål lagvis med pepperkorn og salt fordelt mellom lagene. Det øverste laget skal være kål.

Slå over væske, legg på lokk og kok opp. La fårikålen trekke (ikke småkoke) under lokk på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time. Rist på kjelen av og til så det ikke setter seg fast i bunnen, men ikke rør så mye at kålen går i stykker.

Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply