Fennikelbrød

Fennikelbrød

Servings

8

Ingredienser
20 stk.

3 1/2 dl vann
50 g gjær
150 g Jarlsberg eller Norvegia, revet
1 dl fennikel, finhakket
Ca. 450 g hvetemel
Fyll:
150 g Jarlsberg eller Norvegia, revet
1 fennikel, finhakket
Pensling:
Sammenvispet egg
Revet ost

I stekeovnen: 200 grader C, ca. 15 minutter

Fremgangsmеte
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett ost og fennikel. Rør inn hvetemel til deigen er passe fast og jevn. La heve på et lunt sted, ca. 45 minutter. Kjevle deigen til et rektangel, ca. 50×25 cm. Dryss over ost og fennikel og rull sammen til rullade fra langsiden. Skjær rulladen i ca. 2 cm. brede biter og legg disse med den ene snittflaten ned på smurt bakeplate. La dem etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med egg og dryss over ost. Stek ostebrødene og avkjøl dem på rist. Disse er fine å fryse ned. Server fennikelbrød til høstens spennende salater eller supper.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite