Festkake til 17. mai

Festkake til 17. mai

Servings

8

Cook

1 hr 30 min

Ingredienser
6 egg
180g (2 dl) sukker
180g (3 dl) hvetemel
1 ts bakepuler
Fyll og Pynt:
6 dl kremfløte
1 kurv jordbær eller syltetøy
1 pkvaniljekrem
appelsinjuice til dynking
1 beger frisk bringebær
1 beger frisk blåbær

Fremgangsmеte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel og bakepulver og vend det forsiktig inn. Hell røren i en smurt springform, 26 cm i diameter. Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175 gader C i 35 – 40 minutter. Avkjøl på rist. Del sukkerbrødet i tre og dynk bunnen med appelsinjuice. Legg det nederste delen av sukkerbrødet på fat, bre vaniljekrem over og hakkede jordbær eller syltetøy på bunnen og neste lag. Legg på det øverste laget og dekk kaken med et lag pisket krem. Legg på striper av blåbær og bringebær ( begynn påmidten med blåbær) og sprøyt resten av kremen mellom stripene og rundt kaken.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply