Fin fiskepudding

Fin fiskepudding

Servings

4

Ingredienser
400 g fiskefilet, torsk eller kolje
1 1/2 ts salt
1 krm hvit pepper
2 ss romtemperert margarin
2 ss hvetemel
2 ss potetmel
2 egg
3 dl kokt, avkjølt melk
1 pakke dypfryst brokkoli
250 g margarin og brødrasp til formen

SAUSEN:
500 g reker med skall
4 dl rekekraft + vann
2 1/2 ss hvetemel
1/2 terning fiskebuljong
1 dl husholdningsfløte eller melk
1 ss margarin (kan sløyfes)
salt og pepper
karri
1 ss presset sitron

Fremgangsmеte
I STEKEOVN: Ca. 1 time ved 175 gr. varme.

Kok brokkolien etter anvisning på pakken og la den renne av.

Sett ovnen på 175 gr.
Skjær fiskefiletene i mindre stykker og hakk fisken lett i foodprocessor. Tilsett salt, pepper, margarin,
hvetemel, potetmel og egg. Sett igang maskinen og
tilsett den kokte avkjølte melken gjennom trakten mens maskinen er i gang. La maskinen gå til farsen
er jevn. Man kan også male fiskekjøttet i kjøttkvern og deretter blande det med de andre ingrediensene.

Smør en form som rommer 1 1/2 liter, dryss brødrasp i den og ha i halvparten av farsen.
Legg kokte brokkolibuketter i en stripe i midten.
Ha i resten av farsen og jevn ut overflaten.
Dunk formen kraftig mot benken så det ikke blir
luftblærer i puddingen. Dekk formen med aluminiumsfolie.
Stek fiskepuddingen som anvist. La formen stå i ca. 10 minutter
før den hvelves ut.

Lag sausen og forbered det øvrige tilbehøret mens fiskepuddingen står i ovnen. Rens rekene. Kok rekeskallene ca. 10 minutter i et par dl. vann. Sil kraften.
Rør melet ut i litt kald væske (vann, rekekraft eller
melk) i en kjele. Tilsett rekekraften, buljongterningen
og evt. margarin. Kok opp under omrøring, og la det trekke ca. 5 minutter ved svak varme. Smak til med
salt og pepper, karri og sitronsaft. Ha i de rensede rekene og del dem hvis de er store. Varm sausen, men
ikke la den koke, da blir rekene seige.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply