Fiskegrateng med ostesaus

Fiskegrateng med ostesaus

Servings

4

Ingredienser
500 g fiskefilet

2 ss meierismør
3 ss hvetemel
3 dl melk
1 ts salt
1 ts muskat, revet
1/2 ts hvit pepper
100 g hvit ost, revet, f eks jarlsberg, norvegia,
3 egg
2 ss tørre brødsmuler e.l.

Ildfast form ca. 1 1/2 liter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 50 minutter

Fremgangsmеte
Skjær fisken i små stykker og la den trekke i kokende vann ca. 5 minutter. Smelt smøret i en kjele og rør i melet. Spe med melken og la sausen koke opp.Tilsett krydder og ost.Skill eggeplommene fra hvitene. Rør eggeplommene i sausen. Visp eggehvitene stive og vend dem forsiktig i gratengsausen. Legg fiskestykkene i formen og hell sausen over. Dryss på brødsmuler og litt revet ost og stek gratengen. Server den med nykokte poteter og gulrøtter til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite